3+1 Uygulamalı Eğitim Sistemi Belgeleri

Başlama Tarihi :   01.08.2023 Bitiş Tarihi :   01.08.2026

İŞ YERİ EĞİTİMİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Uygulamalı İşyeri Eğitiminde öncelikle referans alınan iki yasal düzenleme Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Uygulamalı Eğitimler Yönergesidir.  Yapılan iş ve işlemler bu iki yasal düzenleme çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Uygulamalı eğitim yapılacak kurum ile biri işletmede biri MYO’da kalmak üzere 2 adet “Protokol” imzalanır.

İş yeri yapılan protokol çerçevesinde uygun gördüğü öğrenci bilgilerini “İşletmede Mesleki Eğitim Kabul Formu” ile Yüksekokula bildirir.

İş yeri öğrenci arasında biri işletmede biri MYO’da biri de öğrencide kalmak üzere 3 adet “Uygulamalı Eğitim Staj Sözleşmesi” imzalanır.

Öğrenci uygulamalı eğitime gitmeden önce yasal olarak yükümlülüklerini içeren “Taahhütname” imzalayarak MYO’ya teslim eder.

İŞ YERİ EĞİTİMİ BAŞLADIKTAN SONRAKİ BAŞLICA GÖREVLER

ÖĞRENCİLERİN SORUMLULUKLARI

Uygulamalı Eğitim sürecinde  “Mesleki Uygulama Sonuç Raporu Yazım Kılavuzu”nda belirtilen hususları dikkate alarak;

2 Ekim 2023 tarihinde İş Yeri Uygulamasına giderken;

1-İşyeri Eğitimi ve Uygulaması Devam Çizelgesi

2- İş Yeri Eğitimi Defteri  (Defter şekline getirilmelidir.)

3- İşyeri Tanıtım Formu’nun çıktısını alır.

İş yeri tanıtım formunu ilk iki hafta içerisinde doldurarak (13 Ekim 2023 tarihine kadar) danışmanına gönderir.

İş Yeri Eğitimi Defteri ve İşyeri Eğitimi ve Uygulaması Devam Çizelgesi günlük olarak doldurulur.

Anket Formu uygulama sonunda defter ile birlikte teslim edilir.

Sağlık raporu aldığında mutlaka okula aynı gün bildirmelidir. Bildirmediği taktirde SGK’dan alınabilecek cezaların öğrenciye rucû ettirilmesine yönelik işlem başlatılır.

İŞVEREN TARAFININ SORUMLULUKLARI

1.            Ara Raporun düzenlenerek (4 ve 7 inci haftalarda birer adet)  İmranlı MYO’ya kapalı zarf içinde gönderilir.

2.            İşyeri Sorumlusu Öğrenci Değerlendirme Formu uygulama sonunda doldurularak kapalı zarf içinde İmranlı MYO’ya gönderilir.

3.            Zorunlu İzin Formu (Sağlık raporu hariç izin kullanımı mümkün değildir.)

Doldurarak kapalı zarf içerisinde (kapakları mühürlü olacak şekilde) İmranlı MYO’ya gönderir.

UYGULAMALI EĞİTİMDEN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI

İş yeri eğitiminin genel koordinasyonunu sağlama ve genel takibinin yapılması en önemli görevdir.

İş Yeri Eğitimi uygulaması esnasındaki öğrenci performansı değerlendirilerek Uygulamalı Eğitim sürecinde elde edilen veriler çerçevesinde “Denetçi Öğretim Elemanı Değerlendirme Formu” doldurarak öğrenciye gerekli notlarını verir.