İmranlı’da Görev Yapan Kamu Personeline Deprem farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Haber Tarihi :   22.05.2024

 

1929 ve 1992 yıllarında ülkemizi derinden etkileyen Erzincan merkezli depremde etkilenen ilçemizde görev yapan kamu personeline yönelik Deprem farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitime İmranlı kaymakamı Yusuf Kaan Kırık, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah ERGÜN, ilçe protokolü, ilçemizde çeşitli kurumlarda görev yapan kamu personeli, güvenlik hizmetlerinde görev yapan jandarma ve emniyet personeli ile yüksekokul öğrencilerimiz katıldı.

Eğitimi veren Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kemal DEMETÇİÇEK, afet öncesi bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinerek, Üniversiteniz ve kamu kurumlarında yapılan eğitimlerden örnekler verdi.

Afet anında afet bölgesinde bulunan arama kurtarma ekiplerinin de birer afetzede olduğu anlayışından bahisle, farklı bölgelerde bulunan ve arama kurtarma alanında uzman arama kurtarma ekiplerinin sorumlu kamu kurumları ile koordinasyon halinde hızlı şekilde kurtarma faaliyetlerine başlaması gerektiği belirtildi.

Ayrıca afet tehlikesi kapsamında öncelikle yaşam alanlarındaki fiziki düzenlemeler, deprem çantalarının içeriği, önemli tedbirler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Yukarı