KAYIT İŞLEMLERİ
Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı şekilde yapılacaktır.
KAYIT TARİHLERİ :
E-kayıtlar 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler PTT şubelerinden edinebileceği e-devlet şifresi ile yukarıda yazılı tarihler arasında Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydını online yaparak elektronik kayıt belgesini alabilecektir. Öğrencilerimizin kayıtlarını e-devlet üzerinden yapmaları önerilmektedir.
E – kayıt yapan öğrencilerden herhangi bir belge istenmemektedir.
E-devlet’ten kayıt yapamayan öğrenciler ise 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde Üniversitemize lise diploma fotokopisi ve kimlikleri ile şahsen gelerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında kayıt yapabilirler.
KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER :
Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrenciler de 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu öğrenciler mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 ARALIK 2024 tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Bu durumda olup geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları daha sonra yapılmayacaktır.
Süresi içerisinde kayıt yapmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
ÖNEMLİ NOT:
İmranlı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programını kazanan öğrencilerimiz için: 2024 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU ‘nda 9 numaralı özel koşulu gereği (Bu programa kayıt olmak için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin itfaiye erliğine atanma şartlarındaki (Madde 15) sağlık koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca atanmaya ilişkin koşulları incelemelerinde de yarar görülmektedir.) ilgili kayıt yerine şahsen gelip kesin kaydını yaptırması gerekmektedir.
Belediye İtfaiye Yönetmeliği 15 inci maddesi:
(1) Sınava katılmak isteyenlerin, sınava son başvuru tarihi itibariyle;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları,
b) En az lise veya dengi okul mezunu olmaları,
c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,
ç) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları,
d) Geçerlilik süresi dolmamış KPSS puan türünden, sınav duyurusunda belirtilmiş olan asgari puanı almış olmaları,
e) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,
f) İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmaları,
gerekir.