Deprem Gerçeği Konferansı Düzenlendi.

Haber Tarihi :   02.01.2024

Yüksekokulumuz tarafından öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin farklı disiplinlerde genel bilgiler edinmeleri amacıyla konferans serileri düzenleniyor.

Bu kapsamda ilk olarak 02.01.2024 tarihinde "Deprem Gerçeği" başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansa Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Abdullah ERGÜN, ilçe kurum amirleri, Yüksekokulumuz öğretim elemanları, idari personelleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yüksekokulumuz öğretim üyesi Prof. Dr. B. Levent MESCİ depremlerin oluşum nedenleri, parametreleri, dünyadaki deprem kuşakları ile ülkemizin ve Sivas’ın depremselliği hakkındaki bilgileri katılımcılarla paylaşıldı.

Konferans kapsamında depremlerde büyük hasarlara, can ve mal kayıplarının oluşmasına neden olan mühendislik hatalarına örnekler vererek depremlerden korunmak için alınması gereken önlemler hakkında genel bilgi verildi.